На Сумщині може зникнути потяг

14.12.2017

Державне підприємство «Укрзалізниця» розглядає можливість припинення залізничного сполучення з Росією після переведення майже всіх російських пасажирських поїздів на курсування в обхід України. При цьому поїзд № 66/65 Кишинів-Москва залишився єдиним російським поїздом, який курсує по території України (у тому числі по Сумській області).

Як повідомлялося, з 11 грудня компанія «Російська залізниця» повністю перевела пасажирські поїзди на курсування в обхід України, за новою залізничною гілкою «Журавка – Міллерово». Це дозволило пустити поїзди, що прямують з північних і центральних регіонів Росії на південь, в обхід України через Воронезьку і Ростовську області, пише yampil.info.

«Залізничне сполучення з РФ зараз в першу чергу розглядає «Укрзалізниця». Думаю, про остаточне рішення ми зможемо повідомити в 2018 році. Є дві складові – вантажна і пасажирська. З пасажирського у нас є єдиний російський потяг, що курсує у напрямку «Кишинів-Москва», і кілька українських, які прямують на Москву. Після аналізу, проведеного «Укрзалізницею», ми будемо готові прийняти урядове рішення», – заявив Омелян. Він зазначив, що Україна не зазнає збитків від припинення курсування російських поїздів через свою територію.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: