Житель Сумщини наштовхнувся на міну

14.12.2017

13 грудня о 15:34 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про виявлення підозрілого металевого предмету в с. Марківське Роменського району. Рятувальники прибули на виклик і встановили, що знахідка – це застаріла мінометна міна калібру 82-мм. Боєприпас знаходився у полі на відстані 1,5 км від житлових будинків. Його знайшов місцевий мешканець під час сільськогосподарських робіт.

На місці виявлення вибухонебезпечного предмету виставлено охорону та надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій  (м. Ромни).

Рятувальники застерігають: роботи з вилучення та знешкодження застарілих боєприпасів можуть проводити лише піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій. Дії ж громадян при виявленні таких вибухонебезпечних предметів повинні бути виваженими. Треба пам’ятати, що боєприпасів не можна навіть торкатися, необхідно запам’ятати місце знахідки та негайно повідомити про неї до місцевих органів влади або безпосередньо до Служби порятунку «101».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: