Освітнім установам повернули 457 га землі

14.12.2017

З початку року в сфері охорони дитинства до судів спрямовано 49 позовів на суму понад 22 млн грн, задоволено судами – 39 на суму 16,6 млн грн. Добровільно відшкодовано в ході судового розгляду шляхом сплати коштів, повернення майна та землі на 3,7 млн грн.

«Прокурори зверталися до судів з позовами про визнання недійсними договорів щодо передачі землі навчальних закладів суб’єктам підприємницької діяльності, про визнання недійсними договорів, укладених з порушенням або без проведення процедур, передбачених законом, про стягнення заборгованості за користування приміщеннями освітніх закладів тощо», – зазначає начальник відділу прокуратури Сумської області Олена Луцик.

Водночас заявлено 8 позовів на суму 12,2 млн грн – про визнання недійсним договорів, за якими приватним структурам для здійснення сільськогосподарської діяльності передано понад 400 га землі навчальних закладів; 13 позовів на суму понад 9 млн грн – про визнання недійсними договорів, укладених в порушення або без проведення процедур, передбачених законом.

Для прикладу, заступником керівника Сумської місцевої прокуратури у вересні подано 2 позови до господарського суду Сумської області в інтересах ГУ Держгеокадастру у Сумській області та однієї з загальноосвітніх шкіл Сумського району до двох приватних сільськогосподарських підприємств про зобов’язання повернути земельні ділянки загальною площею 83,4 га загальноосвітньому навчальному закладу, оскільки земля була надана закладу освіти на праві постійного користування для здійснення освітньої діяльності та використовується відповідачами без будь-яких правових підстав. У ході судового розгляду спірні земельні ділянки добровільно повернуті закладу освіти.

Всього за прокурорського втручання на сьогодні повернуто установам освіти 457 га землі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: