“Федорченко” погрожує не передати ошуканим “Номаком” сумчанам квартири через позов прокуратури

15.12.2017

Прес-служба прокуратури Сумської області  надала детальну інформацію про стягнення до бюджету коштів пайової участі та спекулюванні на цьому окремих осіб.

Прокуратурою Сумської області до суду пред’явлено позов про скасування рішення виконкому Сумської міської ради, відповідно до якого ТОВ «БВКК «Федорченко» звільнено від сплати пайових внесків на розвиток інфраструктури населеного пункту (орієнтовно на 26 млн грн). На переконання прокуратури, вказане рішення суперечить інтересам держави та територіальної громади м. Суми.

Сплата пайових внесків – це обов’язок забудовника. Від сплати коштів пайової участі забудовник звільняється лише у випадках, вичерпний перелік яких визначається законом.

Відповідно до умов конкурсу ТОВ «БВКК «Федорченко» зобов’язався передати  квартири ошуканим інвесторам ТОВ «Номак-Інвест» взамін на земельну ділянку та недобудову «Номак-Інвест». Про звільнення від сплати пайових внесків у договорі не зазначено, оскільки це суперечить чинному законодавству.

Усні домовленості забудовника з органом місцевого самоврядування, які суперечать чинному законодавству, – не є підставою для звільнення від сплати пайової участі.

Заяви забудовника, що ошукані інвестори ТОВ «Номак-Інвест» не отримують обіцяні квартири виключно через зазначений позов прокуратури – безпідставні та не відповідають дійсності, а також можуть бути розцінені як спроби тиску на прокуратуру.

При здійсненні позовної діяльності в інтересах держави прокуратура керується принципом рівності усіх перед законом. При цьому, як свідчать численні рішення судів, саме органи місцевого самоврядування виявляють вибірковий підхід як при стягненні коштів пайової участі із забудовників, так і при прийнятті рішень про надання переваг та пільг деяким суб’єктам господарювання.

Натомість органами прокуратури області вживаються заходи зі стягнення коштів до бюджету з усіх без виключення забудовників. На цей час за рішеннями судів до бюджету стягнуто близько 4 млн грн обов’язкових платежів на розвиток інфраструктури міста. Вказаний факт виключає вибірковість та політичну заангажованість у діяльності органів прокуратури.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: