Сумчанки приєдналися до збору новорічних подарунків для дітей «сірої» зони Донбасу

15.12.2017

У Києві відбувся перший Благодійний з’їзд Національної платформи «Жінки за Мир», на якому представниці прекрасної статі з усієї України зібрали новорічні подарунки для дітей «сірої» зони Донбасу. Окрім цього вони підбили підсумки роботи в році, що минає, і намітили цілі на рік наступний.

Сумщину на заході представляла співголова Національної платформи «Жінки за мир» Тамара Іщенко. Вона привезла іграшки і зазначила, що це найменше, що можуть зробити жінки для дітлахів, які живуть в умовах війни.

«Кожна дитина в ці дні очікуватиме на увагу та подарунки. А кожен дорослий: тата і мами, дідусі і бабусі, благодійники і меценати, звичайні люди перетворюються у Доброго Святого, що розносить подарунки в садочки, школи, інтернатні, медичні, реабілітаційні заклади. Цей день особливий, він об’єднує всіх людей у бажанні творити добро, приносити радість. Але є сьогодні в нашій країні діти, що потребують особливої уваги та підтримки. Це малеча, що проживає у «сірій зоні» Донбасу.

За даними ЮНІСЕФ це понад 20 тисяч дітей. Серед них є ті, які отримали поранення, діти з інвалідністю, багатодітні, соціально незахищені родини. Тому учасниці Національної платформи «Жінки за мир» і надалі дбатимуть про найменших жителів нашої країни. Оскільки одним із головних напрямків нашої роботи є захист материнства та дитинства, ми беремо участь у постійно діючих гуманітарних, миротворчих акціях», – наголосила наша землячка, представниця обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ.

Кожна учасниця Благодійного з’їзду приїхала не з порожніми руками – хто з іграшками, хто з цукерками і солодощами, хто з іншими подарунками. В цілому було зібрано кілька тисяч святкових комплектів, частина з яких уже відправилася дітям Мар’їнки і Красногорівки.

Гуманітарна місія «Жінки за Мир» планує передати зібрані подарунки дітям Авдіївки, Мар’їнки, Красногорівки, Майорського, Зайцевого, Попасної, Троїцького, Широкиного, Талаківки, Павлопіля та інших населених пунктів «сірої» зони.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: