У Сумській центральній райлікарні відкрили рентгенкабінет

16.12.2017

15 грудня у Сумській центральній районній клінічній лікарні відбулось урочисте відкриття рентгенологічного кабінету.

З 2003 року лікарня не мала власного рентгенологічного апарату.  Пацієнтам доводилося робити знімки травм в інших медичних закладах, зокрема, користувалися рентгеном  1978 року сусідньої Сумської міської клінічної лікарні №5.

У цьому році Сумська обласна рада передала апарат Сумського обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення Сумській ЦРКЛ для проведення рентгенологічних досліджень пацієнтів Сумського району. Для розміщення даного апарату була проведена реконструкція будівлі поліклініки з добудовою додаткових кабінетів згідно норм. Роботи коштували понад 700 тисяч гривень.

Коментує головний лікар Сумської районної клінічної лікарні Володимир Поцелуєв:

“Тут відповідні стіни, відповідні двері , які були замовлені для того щоб працівник не опромінювався. Це максимальний захист. Ми пройшли радіологічний захист, радіологічне вимірювання і після цього тільки ввели його в експлуатацію”.

Тепер в одному приміщені лікарі можуть зробити та відразу проявити знімок.

“У багатьох лікарнях скопічні апарати не працюють, тому це велике щастя, що у нас  тепер є така апаратура. За її допомоги можна виявити онкологічні утворення шлунково-кишкового тракту, а також легень на дуже ранніх стадіях. Це дасть можливість врятувати життя більшій кількості пацієнтів”, – говорить завідуючий рентген-діагностичним відділенням Станіслав Захлєбаєв.

Джерело: http://spec-kor.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
24.04.2024 У Сумах прооперували відразу п’ятьох жінок із однаковою проблемою
24.04.2024 На базі сумської школи №27 збираються побудувати укриття на 1000 осіб
24.04.2024 У Сумах рятувальники ліквідували загоряння балкону
24.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 49 вибухів
24.04.2024 Сумська красуня продовжує підкорювати Норвегію

Коментарі: