Сумчани скаржаться на трупи біля будинків

17.12.2017

Сумчани занепокоєні тим, що в місті ніхто не прибирає трупи бродячих тварин.

Так, пані Владислава, яка проживає на вул. Ремісничій, поскаржилася на те, що три дні у дворі її будинку прямо на дитячому майданчику лежав труп бродячої собаки. “Ми дзвонили на «15-80», а також у департамент інфраструктури Сумської міськради, щоб його прибрали, але результату ніякого. Довелося самим покласти труп у мішок і кинути в сміттєвий бак, тому що іншого виходу в нас не було. Невже в Сумах немає служби, яка б відповідала за вивезення мертвих тварин?”, – говорить сумчанка.

Аналогічна історія – з трупом собаки, який пролежав біля одного з будинків на вул. І. Сірка цілий тиждень.

У КП «Сумижилкомсервіс», яке до недавнього часу відповідало за підбір, вивезення та утилізацію трупів померлих і загиблих тварин, відповіли, що це більше не входить в їхні обов’язки, і порекомендували звернутися в департамент інфраструктури. У департаменті підтвердили, що «Сумижилкомсервіс» більше цим не займається, і на даний момент вони ще не визначилися, яке з комунальних підприємств візьме на себе цю роботу.

А поки комунальники думають, сумчани змушені викидати трупи тварин у сміттєві баки, що є порушенням ветеринарно-санітарних правил.

Нагадаємо: КП «Сумижилкомсервіс» займалося підбором і утилізацією трупів тварин паралельно з відстрілом бродячих собак. Для цього на підприємстві існувала спеціальна бригада працівників, спецавтомобіль і всі необхідні пристосування. Після того, як у 2015 році рішенням міськради відстріл бродячих тварин був заборонений, департамент інфраструктури перестав формувати комунальне замовлення на ці послуги. І, очевидно, про те, що в цьому ж комунальному замовленні були ще й послуги з підбору та утилізації трупів тварин, у департаменті просто забули.

Максим Новиков, shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: