Що показала перевірка харчування в школах та дитсадочках?

18.12.2017

Сьогодні, 18 грудня, начальник управління освіти Сумської міськради Антоніна Данильченко відзвітувала про результати роботи комісії з перевірки якості дитячого харчування в закладах освіти та дошкільних закладах м. Суми.

За її словами, істотних порушень виявлено не було, але були помічені деякі недоліки. Більш детальний звіт пообіцяли опублікувати на сайті міськраді і надати меру. Разом із тим, начальник управління освіти зазначила, що за організацію харчування дітей несуть відповідальність директори навчальних закладів, а за дотримання санітарного режиму при приготуванні їжі – медсестри.

«У всіх перевірених закладах Держспоживслужбою у Сумській області затверджено 10-ти денне перспективне меню. Щомісяця ведеться вибірка продуктів і підрахунок калорійності. Технологія приготування страв дотримується», – резюмувала Антоніна Данильченко і додала, що для того, щоб забезпечити дітей гарячим харчуванням в школах було збільшено фінансування на 1 грн, а в дитячих садках – на 5 грн.

Міський голова також попросив перевіряти не тільки якість харчування, а й умови, в яких готуються їжа і харчуються діти.

Джерело: https://www.0542.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: