У “хронічно” п’яного автовласника знайшли пістолет

18.12.2017

Нещодавно на вулиці Харківській, відпрацьовуючи повідомлення про ймовірно нетверезого водія, патрульні зупинили автомобіль Opel Omega, який відповідав орієнтуванню.

За кермом знаходився 34-річний чоловік із явними ознаками алкогольного сп’яніння, він не мав водійського посвідчення, адже відповідно до рішення суду його було позбавлено права керування транспортними засобами. Огляд на стан сп’яніння зафіксував у нього 2,08 проміле, що понад 10 разів перевищує допустиму норму.

Поряд із водієм на передньому пасажирському сидінні сидів 33-річний власник вказаного автомобіля. Як з’ясувалося, він свідомо передав право керування своєму приятеля, унаслідок чого також порушив вимоги чинного законодавства. Під час оформлення адмінматеріалів з’ясувалося, що власник авто упродовж року вже притягувався до адміністративної відповідальності спочатку за керування транспортним засобом у нетверезому стані, а потім за повторне вчинення цього ж правопорушення.

І це було не все. У момент, коли громадянин шукав свої документи, у бардачку, патрульні помітили предмет, схожий на пістолет.

Підсумком події стало складання 3 адмінматеріалів: 2 — на водія (ч.3 ст.126 КУпАП, тобто керування особою, яка позбавлена права керування та ч.1 ст. 130 КУпАП, тобто керування в стані сп’яніння) та 1 — на власника авто (ч.3 ст. 130 КУпАП, тобто вчинення правопорушення передбаченого ч.1 ст. 130 особою, яка двічі протягом року піддавалась адміністративному стягненню). На місце події викликали слідчо-оперативну групу.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: