Оштрафували жінку, яка зрубала в лісі дві ялинки

18.12.2017

До дільничного офіцера поліції звернувся житель одного із сіл Тростянецького району та повідомив, що поблизу його оселі невідомі рубають ялинки. Правоохоронець негайно вирушив на місце події і по дорозі, біля лісу, побачив 41-річну місцеву мешканку, яка несла дві ялинки. 

На запитання полісмена жінка розповіла, що зрубала дерева на свята, так як хотіла влаштувати приємний сюрприз свій родині. Вочевидь, бажання жінки тепер не справдиться. Більш того, їй доведеться заплатити штраф та збитки державі, які значно перевищують ціну ялинок на ринку, де вона стартує від 45 гривень за одиницю. Ялинки працівники поліції у жінки вилучили та передали представнику об’єднаної громади.

У встановлені строки порушниця буде притягнута до адміністративної відповідальності згідно чинного законодавства. Штрафи за такі порушення коливаються від 85 до 165 гривень, ще й окремо нараховується сума нанесених державі, громаді чи лісовому господарству збитків. Згідно нині діючим нормам, за одне дерево, залежно від діаметру його стовбура, у середньому доведеться заплатити понад 350 гривень.

Працівники поліції знову звертаються до всіх громадян із застереженням не порушувати чинне законодавство та не завдавати шкоди лісовим насадження. Хвойні дерева, у законному порядку зрізані та оснащені відповідними чипами, реалізовуються на ринках та у спеціально відведених місцях.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: