Глухівчани зустрілись з братами Капрановими

18.12.2017

У четвер 14 грудня 2017 року в Глухівській центральній районній бібліотеці відбулася зустріч з письменниками і книговидавцями братами Віталієм та Дмитром Капрановими – відомими, популярними не тільки в Україні, а й за її межами. Читальна зала була переповнена користувачами, які вже мали змогу прочитати їх книги, і тими, хто ще їх не читав; як глухівчанами, так і мешканцями навколишніх сіл; різного віку і професій; тими, хто відстоював Гідність України на Майдані і захищав Незалежність на сході країни.

Письменники розпочали творчу зустріч з презентації своєї нової книги «Майдан. Таємні файли». Оскільки вони вже мали досвід роботи журналістами, то й вирішили, що саме журналістське розслідування допоможе їм відповісти на питання: «Хто готував та фінансував Майдан?», «Коли це все почалося?», «Чому так багато людей вийшло?», «Хто готував російську весну?», «Хто стріляв у Нігояна?». Таких файлів – журналістських сюжетів в книзі двадцять.

Потім письменники розповіли і про інші свої книги: роман «Забудь – річка», який повертає читачів до сучасної історії XXI cтоліття та української історії в Другій світовій війні; роман «Щоденник моєї секретарки» – це спроба глянути очима нормальної, чистої людини на життя українського вищого світу; видання – «Історія незалежності України», книга, яка стане в нагоді учням від менших до старших класів при вивченні історії України; дитячо-сімейну книжку «Веселих свят», на сторінках якої можна знайти практичну інформацію про традиційні українські свята. Наостанок гості запропонували присутнім презентацію ще двох свої книжок. А саме – роман у новелах «Кобзар 2000». Одна з книг – для жінок, друга – для чоловіків. Цей роман з часу першого виходу в світ пережив уже кілька перевидань. І невипадково, адже присвячений він українській містиці. І брати Капранови були дуже задоволені, що в нашій бібліотеці є перше видання цих книг, та ще й таке “зачитане”!

Після відповідей на запитання, письменники роздавали автографи, спілкувалися з глухівськими літераторами.

Ніна Шубнікова, завідувачка відділом обслуговування Глухівської районної бібліотеки, передала на згадку про наш край літературний путівник «Глухівщина в духовному вимірі», а також від засновника та упорядника літературно – мистецького альманаха «Українська хвиля», члена Національної спілки письменників України, Петра Товстухи, передала братам Капрановим сьомий випуск збірки та запрошення опублікувати свої твори в цьому альманасі.

Письменники Віталій і Дмитро Капранови започаткували такі тури саме по районних бібліотеках України, бо тут їх чекають, слухають, читають, прагнуть до спілкування. Письменники тепер більше розуміють всі проблеми таких невеликих бібліотек. «А ось очільники місцевих адміністрацій, – як сказали Капранови, – були на наших зустрічах лише у декількох містечках. Начальники відділів культури – мабуть, в половині. Тобто влада здебільшого ігнорує подібні заходи». На жаль – і Глухів – не виняток, у влади є важливіші справи…

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: