У Сумській центральній районній клінічній лікарні відкрили новий рентген-кабінет

18.12.2017

Участь у відкритті взяв очільник Сумщини Микола КЛОЧКО. За його словами, обладнання цього кабінету стало можливим завдяки співфінансуванню з районного та обласного бюджетів

«Ми працюємо над тим, щоб обласний бюджет виконував свою регулюючу функцію − допомагав там, де це потрібно, − районам, об’єднаним громадам, селам, селищам, у співфінансуванні з місцевими бюджетами, − зазначив голова облдержадміністрації. − Спільними зусиллями ми зробимо кращим медичне обслуговування для населення Сумщини».

Як розповів журналістам завідуючий рентген-діагностичним відділенням лікарні Станіслав ЗАХЛЕБАЄВ, старий кабінет, який знаходився на другому поверсі стаціонарного відділення, не відповідав санітарним нормам і був не зручним для пацієнтів. Тому керівництвом лікарні, за підтримки обласної та районної влади було прийняте рішення побудувати на першому поверсі новий рентгенкабінет.

Частину обладнання, а саме рентгенологічний апарат для проведення досліджень пацієнтів Сумського району Сумській ЦРКЛ було передано Сумським обласним спеціалізованим диспансером радіаційного захисту населення. Для його розміщення провели реконструкцію будівлі поліклініки з добудовою додаткового кабінету. На це було виділено понад 620 тисяч гривень. Крім того, на проведення монтажу та введення в дію рентгенологічного обладнання було направлено 145 тисяч гривень.

Також був придбаний пересувний палатний рентгенівський діагностичний комплекс, який дав змогу робити рентгенівські знімки під час оперативних втручань при пошкодженнях опорно-рухомого апарату та обстежувати лежачих хворих, які не можуть самостійно пересуватися.

Таке оснащення рентгенологічного кабінету та розширення служби дало змогу організувати роботу в цілодобовому режимі для покриття потреб травматологічного пункту, реанімаційного та інших стаціонарних відділень лікарні.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: