Після вибуху в Нікополі заговорили про охорону судів Сумщини

19.12.2017

Події в Нікопольському міськрайонному суді Дніпропетровської області, коли від вибуху гранат постраждало близько 10 осіб, змусили громадськість переоцінити питання безпеки розгляду судових справ. На Сумщині керівництво Національної поліції, Національної гвардії, Державної судової адміністрації України та Апеляційного суду Сумської області на спільній нараді розглянули, які суди потребують додаткової уваги з боку силових структур.

Як зазначив начальник ТУ Державної судової адміністрації в Сумській області Віктор Кібець, все частіше виникають випадки втручання в роботу судів і часом існує загроза життю та здоров’ю учасників процесу. Тож наразі суди, особливо ті, що знаходяться в районах області, потребують активної допомоги та підтримки працівників правоохоронних органів. Він також зазначив, що у цьому році з метою забезпечення правопорядку в приміщеннях судових установ, створення безпечних умов для перебування відвідувачів та працівників всі суди Сумської області забезпечено тривожними кнопками та металошукачами.

Керівник апарату Апеляційного суду Сумської області Людмила Торгачова подякувала представникам правоохоронних органів за їхню допомогу в підтримці громадського порядку та охорони в судах навіть в складний для відомства час – період реформування.

За словами заступника начальника ГУ Національної поліції в Сумській області Олега Кузьмінкова, попри обмеженість кадрових ресурсів правоохоронні органи області намагаються максимально забезпечити охороною всі приміщення судів. Він також зазначив, що поки в області повноцінно не запрацює «Служба судової охорони» поліція Сумської області гідно виконуватиме покладені на неї обов’язки.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: