Ми маємо повернутись до європейської родини

19.12.2017

На цьому наголосив голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО під час відкриття виставки «Україна – НАТО. Формула безпеки», яка присвячена 20-річчю підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та Організацією Північноатлантичного договору

«Ця виставка покликана зруйнувати міфи, які нам нав’язували багато років, аби не допустити інтеграцію України в Європейський Союз та, безпосередньо, співпраці з НАТО. Завдяки експозиціям і стендам, які тут є, ми бачимо конкретні приклади і факти підтримки Збройних сил України і наших бійців з боку НАТО», – прокоментував очільник області.

Микола Клочко згадав країни колишнього СРСР – Латвію, Естонію, Литву, які повністю розірвали з радянським минулим і повернулися до європейської родини. Тому ми маємо наслідувати їх прикладу, а нинішня урядова та президентська політика спрямована на те, щоб ми реалізували своє право та інтегрувались у європейські структури, які покликані, насамперед, забезпечувати стабільність і безпеку не тільки у країнах ЄС, а у світі.

За соціальним опитуванням, 69% жителів Сумщини виступають за вступ до Європейського Союзу і 60% – до НАТО.

«Ми розуміємо, що Україна – це не лише Київ, тому прийняли рішення подорожувати з виставкою і розширяти свої географічні кордони з метою поширення інформації про НАТО та її зв’язки з Україною. І оскільки Сумщина є прикордонним регіоном, саме Суми стали першим містом у подорожі цієї виставки», – розповіла директор Центру інформації та документації НАТО Барбора МАРОНКОВА.

Перед відкриттям виставки Барбора Маронкова та Микола Клочко зустрілись і обговорили важливі питання, серед яких вплив на ситуацію у прикордонних районах області зі сторони російського агресора, умови співпраці і координації зі структурами Альянсу в Україні та підвищення рівня інформаційної безпеки. Окрім цього, звернули увагу і на особливу підтримку зі сторони НАТО у зв’язку з тим, що Сумщина виконує функції зовнішнього кордону між європейським співтовариством та Російською Федерацією.

Сама ж виставка оформлена по-сучасному, що викликає особливий інтерес відвідувачів. Організатори виставки спростовують п’ять міфів, кожен з яких розміщений на окремому стенді, а історичні факти підкріплені якісними та цікавими фото.

Нагадаємо, до 22 грудня відвідати виставку можна у Конкрес-центрі Сумського державного університету, а після 22 – у бібліотеці СумДУ.

,

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: