У Сумах з’явився ще один монополіст

20.12.2017

Відтепер експлуатацією всіх ліфтів у сумських багатоповерхівках буде займатися КП «Сумитеплоенергоцентраль». Таке рішення прийняв виконком Сумської міськради.

Нагадаємо: раніше всі ліфти в міському житловому фонді перебували на балансі комунального мегажека «Сумижитло». Після того, як воно припинило свою діяльність і виникла загроза зупинки ліфтів, депутати міськради вирішили передати ліфти на баланс іншого КП. У підсумку у вересні 2016 року рішенням сесії КП «Сумитеплоенергоцентраль» було визначено єдиним в Сумах підприємством, яке експлуатує ліфти в житлових багатоповерхівках і відповідає за їх безпеку. Але оскільки обсяг роботи дуже великий і справа ця витратна, незабаром в це рішення міськради було внесено зміни: депутати вирішили, що комунальному підприємству допомагатимуть в цьому всі шість жеків, які обслуговують житловий фонд колишньої комунальної форми власності, тобто – вони будуть експлуатувати ліфти кожен на своїй території.

– Ця робота вимагає значних фінансових ресурсів і професійних кадрів, яких в місті не вистачає, і жеки не впоралися з цією роботою – не набрали необхідних фахівців, не пройшли перевірку в управлінні Держпраці, не отримали дозволу на експлуатацію, – розповів членам виконкому директор департаменту інфраструктури Григорій Яременко. – А КП «Сумитеплоенергоцентраль» в цьому році пройшло перевірку управління Держпраці, яка підтвердила, що воно укомплектовано всіма необхідними для цієї роботи кадрами, там налагоджений документообіг, і воно має достатній фінансовий ресурс. Тому ми пропонуємо повернутися до початкового рішення і знову закріпити експлуатацію всіх ліфтів у місті за КП «Сумитеплоенергоцентраль», включаючи систему ОДС.

В цьому році вже і так дозволи на їх експлуатацію і запуск всіх ліфтів, які капітально ремонтувалися, отримувало саме це КП. А жеки будуть займатися тільки поточним обслуговуванням, яке закладено у них в тарифах. До того ж, як відомо, нещодавно вступив в силу новий закон про житлово-комунальні послуги, згідно з яким в наступному році виконком повинен буде провести конкурс на обслуговування житла, і ще невідомо, хто з нинішніх жеків виграє його, а хто ні. Так що ліфти у них все одно потрібно забирати.

Джерело: http://www.shans.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: