Суд розглянув справу екс-керуючого санацією ПАТ “Сумихімпром”

20.12.2017

У суді розглянули справу екс-керуючого санацією ПАТ «Сумихміпром» Ігоря Лазаковича. Йому інкримінують розтрату 93-х млн грн –на закупівлі товарів за завищеними цінами та замовленні непотрібних виробництву юридичних послуг. За статями, в яких його звинувачують, чоловікові загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

На судовому засіданні розповіли, як закуповували дерев’яні піддони для ПАТ «Сумихімпром”. Минулого про цю схему говорив колишній директор сумського ТОВ «ЛЕК». Цього разу заслухали екс-керівника київської фірми «Сінтез Ресурс». Різниця на ціні одного піддону складала понад 20 грн. Було це у 2011 році.

На питання прокурора, чим пояснює таке завищення ціни на піддони, свідок Олександр Вотінцев відповів: ” Я не знаю, чи було завищення . Розумієте, два договора.  Он газ Україна купує в Європі за 200 доларів, а на завод він приходить за 9 тисяч гривень. Це завищення ціни чи не завищення? Це різні умови договору.  Туди входить транспортування, ПДФ, ще щось”.

Іще одного свідка з Києва –головного бухгалтера «Сінтез-Ресурсу», наразі не можуть знайти. Тому прокурор Роман Дронов подав клопотання: «Попросив би суд відкласти судове засідання і надати більше часу для встановлення цього свідка, можливо, для спрямування відповідного запиту на відповідні органи влади щодо перетину кордону цим свідком у разі, якщо будуть встановлені відповідні відомості»

«Я наскільки зрозумів з пояснень прокурора суду, що йому самому на сьогоднішній день невідомо місце знаходження цього свідка. І тому, чи ми тиждень дамо, чи два, чи три – нічого не зміниться. Я думаю, прокурор банально затягує судовий розгляд, порушується основний принцип кримінального судочинства про розгляд провадження в розумні строки», – висловив думку з цього приводу захисник обвинуваченого Роман Олефіренко.

Наступного разу суд у цій справі збереться 28 грудня.

Джерело: http://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: