Пільговий кредит у дії: «Електроавтотранс» заплатить 12,5 млн ПДВ

20.12.2017

Як відомо, у цьому році Суми пройшли відбір на участь у проекті «Міський громадський транспорт України» в рамках угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ), який має на увазі виділення пільгових валютних кредитів на закупівлю нового рухомого складу для комунальних підприємств. Суми розраховують отримати кредит у розмірі 4 млн євро на оновлення рухомого складу КП «Електроавтотранс» –  закупівлю 22 нових тролейбусів.

Перші 11 одиниць транспорту місто розраховує закупити вже у 2018 році. Спочатку передбачалося, що кінцевим бенефіціаром за цим кредитом буде Сумська міськрада. Але потім умови змінилися, і було вирішено, що кредит буде оформлятися безпосередньо на КП «Електроавтотранс». У зв’язку з цим у міськради виникнуть додаткові витрати, причому чималі. Оскільки КП є суб’єктом господарювання, при покупці цих 11 тролейбусів на загальну суму 62,7 млн грн виникне ПДВ в сумі 12,5 млн грн, пише shans.com.ua.

На останньому засіданні планово-бюджетної депутатської комісії міськради 21 грудня директор департаменту фінансів міськради Світлана Липова повідомила, що, як з’ясувалося, сплата ПДВ не покривається за рахунок кредитних коштів. А оскільки саме КП не зможе заплатити таку суму, її довелося закласти в проект міськбюджету на 2018 рік, щоб виділити підприємству у вигляді поповнення статутного фонду.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: