Сумчани не помітили: Мерія відповіла, що вже вирішила питання з петиції

20.12.2017

Мерія Сум розглянула електронну петицію «Тролейбуси по маршруту 12-й мікрорайон – Тепличний».

“Відповідно до рішення виконавчого комітету Сумської міської ради від 18.10.2017 № 552 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 21.06.2016 № 332 «Про організацію перевезення пасажирів на постійних міських автобусних маршрутах м. Суми» (далі рішення № 552) на автобусному маршруті № 13 «Тепличний- Героїв Крут» максимальна кількість одиниць має складати 13. Відповідно до укладеного договору про організацію перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування від 09.03.2017 з переможцем транспортного конкурсу ТОВ «Престиж-Лайн» вказаний маршрут обслуговує 15 автобусів (з урахуванням резервних автобусів).

За результатами аналізу звернень громадян (з початку 2017 року і станом на сьогодні) виявлено одиничний випадок порушень графіку руху на автобусному маршруті № 13.

Водночас зміст електронної петиції вказує на наявність наступних проблем в обслуговуванні пасажирів за вказаним маршрутом: 1. переповненість в годину «пік» (труднощі в посадці-висадці на зупинці «ТЦ «Берізка», труднощі дістатися на роботу); 2. труднощі в переміщенні до Автовокзалу. З урахуванням викладеного вище повідомляємо, що рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 20.12.2016 № 689 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Сумської міської ради від 21.06.2016 р. № 333 «Про організацію перевезення пасажирів тролейбусами на постійних міських маршрутах м. Суми КП СМР «Електроавтотранс» (далі – рішення № 689) урегульовано питання щодо тролейбусного сполучення Героїв Крут – Автовокзал – Тепличний, а саме: маршрут № 5 «Роменська – Героїв Крут»; маршрут № 1 «Прикордонна – Тепличний».

Додатково звертаємо Вашу увагу, що рішенням № 332 урегульовано питання щодо транспортного сполучення Героїв Крут – Автовокзал шляхом включення до міської мережі автобусного маршруту № 65. Надання послуг за вказаним маршрутом планується розпочати в другій декаді грудня цього року, надавач послуг – комунальне підприємство Сумської міської ради «Електроавтотранс».

Таким чином, з огляду на викладене, враховуючи висновки Харківського національного автомобільно-дорожнього університету при розробці та коригуванні схеми руху міського пасажирського у 2008 та 2016 роках щодо надмірного дублювання міських маршрутів, зокрема трас автобусних маршрутів тролейбусними, на сьогодні згідно із прийнятими рішеннями виконавчого комітету Сумської міської ради № 332 та № 689 порушене у петиції питання є оптимально вирішеним”, – йдеться у відовіді на петицію.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: