Тамара Іщенко привітала дітлахів Старосільської школи з Днем Святого Миколая та новорічно-різдвяними святами

21.12.2017

Одним із найшанованіших в Україні святих є чудотворець Миколай. А для Старого Села Сумського району він є ще й покровителем, оскільки з давніх давен у селі стояла Миколаївська церква і 19 грудня – день Успіння святого – є  храмовим святом для жителів села.

Традиційно цей день відзначають у Старосільсьскій загальноосвітній школі, де головними діючими особами є першокласники. На одному з найчарівніших свят завжди присутня колишній директор школи, член обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ, голова обласного регіонального відділення Всеукраїнської громадської організації «Жінки за мир» Тамара Іщенко.

Тож і у День Святого Миколая вона привітала учасників свята і вручила дітлахам солодкі подарунки. Тамара Дмитрівна наголосила, що найбільше святий угодник Миколай прославився своєю благодійністю. Вона розповіла, що за висновками ЮНІСЕФ близько 20 тисяч дітей із південного сходу України стали жертвами воєнних дій і потребують допомоги.

«У ці дні важливо, щоб діти розуміли, що суттю Дня Святого Миколая та новорічно-різдвяних свят є прояв доброти до інших. Вже четвертий рік поспіль для багатьох дітей зимові свята проходять у надзвичайних умовах. Багато з них втратили домівки внаслідок війни, а дехто й батьків. І надзвичайно важливо допомогти їм зараз у передсвятковий час, щоб їм дати надію, трохи затишку, можливість відчути тепло там, де вони перебувають», – зазначила Тамара Іщенко.

Тому голова обласного регіонального відділення Всеукраїнської громадської організації «Жінки за мир» розповіла про благочинну акцію, проведену жінками країни, які зібрали велику кількість іграшок та інших подарунків для дітей «сірої зони», закликала присутніх не бути байдужими до чужого горя, ділитися і теплом і добром.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: