Реконструкція стадіону “Авангард” – під великим питанням

21.12.2017

На думку начальника облуправління молоді та спорту і депутата Сумської міськради Дмитра Лантушенка, навряд чи місто зможе наступного року здати в експлуатацію стадіон «Авангард», чия реконструкція почалася в цьому.

– На наступний рік на нього заплановано лише 4 млн грн. Це означає, що витрати на покриття футбольного поля (7 млн грн) сюди не закладені. У той же час, за інформацією начальника міського УКБ Віталія Шилова, на реконструкцію цього об’єкта не вистачає ще 22 млн. Так чи зацікавлена влада здати в експлуатацію цей об’єкт в наступному році чи ні? Тому що 4 млн – це просто смішно. За ці гроші ми не зробимо ні футбольне поле, ні доріжки, ні освітлення, ні реконструюємо адмінкорпус. Або взагалі знімайте ці кошти, або додайте. Моя пропозиція – треба додати ще 6 млн. Тоді, якщо В. Шилов звернеться до Держфонду регіонального розвитку і ми додатково отримаємо кошти, у наступному році можна буде спільними зусиллями здати стадіон «Авангард», – заявив він під час розгляду питання про міськбюджеті на 2018 рік.

На це Віталій Шилов прокоментував так: «У 2017 році УКБ провів тендер, перемогла компанія “Федорченко” з сумою 18 млн грн. На сьогодні роботи виконані на 14 млн. Тому ми і закладали на 2018 рік ще 4 млн, щоб закінчити роботи за даним договором. Що ж стосується добавок, ми можемо зараз закласти і 5, і 6, і 8 млн, тільки не зможемо їх використати за тим договором».

– А як же бути далі? – здивувався депутат. Адже грошей-то недостатньо…

– А далі будемо сідати і думати, що нам робити, – заявив головний міський будівельник.

У підсумку пропозицію Лантушенка додати на стадіон коштів народні обранці не підтримали. Схоже, здача в експлуатацію дійсно під питанням.

Джерело: shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: