Мати школярки: Такий галас стоїть, що аж волосся дибки

21.12.2017

Жителі Охтирки з острахом обходять десятою дорогою зграї собак, які розгулюють центральною частиною міста. Але хвостаті безхатьки навідуються й на шкільні подвір’я, що викликає неабияке занепокоєння у батьків. До журналістів звернулася мама школярки, яка навчається в Охтирській гімназії. За її словами, на території шкільного подвір’я щодня розгулює більше десятка собак різного віку, розміру та статі.

«Діти з ними бавляться, підгодовують, обіймаються. А разом з порцією пестощів наражаються на загрозу підчепити глистяні інвазії, лишай та можуть обзавестися блохами, – стверджує жінка, яка не забажала афішувати свого імені. – Поки що собаки дітей не чіпають, але в лютому-березні у період злучки будуть агресивнішими. Перехожі, які наважилися скоротити шлях через територію гімназії, обгавкаються з усіх сторін – такий галас стоїть, що аж волосся дибки встає. Це проблема не лише гімназії, а й інших охтирських шкіл. Треба щось терміново вирішувати, не чекаючи, доки дітей покусають».

За словами начальника Охтирської районної державної лікарні ветеринарної медицини Олександра Зайця, у 2017 році було простерилізовано 40 сучок. У середньому, на одну таку процедуру з міського бюджету виділялося близько 400 гривень. «У 2018 році ми готові простерилізувати й 100 собак, а також розпочати роботу по оптимізації популяції безпритульних котів. Усе залежатиме від фінансування. Але вже зараз видно результати проведеної ветлікарями та волонтерами роботи, адже кількість приплоду значно скоротилася», – запевнив Олександр Заяц.

Джерело: roxolana.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: