Суд заборонив арбітражному керуючому ТОВ “Сілікатобетон” займатися професійною діяльністю

22.12.2017

Йдеться про арбітражного керуючого – ліквідатора  підприємства-банкрута ТОВ «Сілікатобетон», якого було обвинувачено в прийнятті хабара на суму 1,2 мільйони гривень.

Як вбачається з матеріалів кримінального провадження, особа, здійснюючи професійну діяльність з надання публічних послуг, прийняв обіцянку отримати для себе неправомірну вигоду в обмін на безперешкодну реалізацію нерухомо майна. Сума хабара – 55 тисяч доларів США, що за курсом Національного банку України на момент скоєння злочину становило 1 225 432, 17 грн. Рішенням Зарічного районного суду м. Суми чоловіка було визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368-4 Кримінального кодексу України (Підкуп особи, яка надає публічні послуги) і призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 17 000 гривень.

З таким рішенням не погодилася сторона обвинувачення і подала апеляційну скаргу. Просила скасувати вирок суду у зв’язку з його м’якістю та ухвалити нове, яким окрім того, що визнати обвинуваченого винним у вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368-4 ККУ, призначити покарання у вигляді штрафу в 17000 гривень ще й призначити додаткове покарання, а саме позбавити права займатися професійною діяльністю строком на 2 роки.

Колегія суддів Апеляційного суду Сумської області, розглянувши апеляційну скаргу, її задовольнила. Виходила з того, що  судом безпідставно застосовано до обвинуваченого положень ст. 69 ККУ та звільнено його від додаткового покарання, передбаченого статтею обвинувачення. Оскільки норми цієї статі не застосовуються відносно осіб, засуджених за корупційні злочини.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: