На Сумщині 11 тисяч боржників отримали попередження про припинення поставок газу

22.12.2017

У грудні борг побутових споживачів природного газу Сумської області перед ТОВ «Сумигаз Збут» перевищив 290 млн грн, в зв’язку з чим ряду домоволодінь було припинено постачання газу. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Серед побутових споживачів Сумської області все більше неплатежів за газ. У 2017 році «Сумигаз Збут» направив 10,8 тис. клієнтам письмові попередження про припинення газопостачання у разі, якщо борги не будуть погашені. Крім того, до судів передані понад 300 заяв про стягнення заборгованості за спожитий природний газ на загальну суму близько 3 млн грн.

На Сумщині борги понад 5 тис. грн мають 929 побутових споживачів, а більше 10 тис. грн – 339 клієнтів. Рекордний борг за газ – 163 тис. грн.

«Чинне законодавство передбачає, що якщо споживач систематично не сплачує і накопичує борги, компанія-постачальник природного газу повинна припинити поставки газу та ініціювати відключення газопостачання. Першочергово ми направляємо письмове повідомлення про припинення газопостачання. Якщо ж після цього борг не погашений, ініціюємо відключення і стягнення боргу в судовому порядку», – зазначила директор ТОВ «Сумигаз Збут» Олена Руденко.

При відключенні за борги повторне приєднання до системи газопостачання можливе лише після повного погашення заборгованості та компенсації збитків, пов’язаних із припиненням та поновленням газопостачання.

Так само звертаємо увагу споживачів на те, що постановою Кабінету Міністрів України ухвалено зміни до системи субсидування, згідно з якими споживачам припиняють нарахування державної допомоги в разі неплатежів протягом двох місяців.

Заборгованість перед газопостачальною компанією також має державний бюджет по компенсації пільг та субсидій за використані споживачами обсяги природного газу та становить 742 млн. грн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: