Мер Конотопа закрив сесію, яка тривала 9 місяців

22.12.2017

Останнє пленарне засідання 24-ї сесії Конотопської міської ради, яке відбулось 22 грудня, тривало понад п’ять годин. Жодне питання порядку денного не набрало необхідної кількості голосів.

Протягом пленарного засідання у залі точилися дебати: спочатку група депутатів вимагала від секретаря міськради Олени Багрянцевої, яку вони «звільнили» на власному засіданні, покинути президію, далі дискутували щодо порядку денного та обрання редакційної комісії. Декілька разів оголошувались перерви, у залі траплялись сутички, пише topkonotop.com.

Пізніше розгляд проектів рішень все ж таки розпочався, але більшість присутніх обранців не голосували. Деякі депутати наголошували, що рішення вже були ухвалені на минулому засіданні.

Нагадаємо, 14 грудня під час пленарного засідання сесії Семеніхін оголосив перерву, проте частина депутатів залишилась у сесійній залі та провела власне засідання. Депутати проголосували за дострокове припинення повноважень секретаря міської ради, заступників міського голови та керуючого справами міськвиконкому. Семеніхін назвав дії депутатів незаконними. Оголошене міським головою продовження шостого пленарного засідання сесії міськради 21 грудня не відбулося, оскільки у сесійній залі були присутні лише 7 депутатів з 36. Як анонсувалось раніше, 22 грудня мало відбутись сьоме пленарне засідання, під час якого мали розглянути питання про міський бюджет на 2018 на рік та «інші питання».

«Оскільки всі питання 24-ї сесії Конотопської міської ради розглянуті, включити до порядку денного решту питань ви [депутати міськради — прим. ред.] відмовились і не проголосували, я оголошую 24-ту сесію закритою», — заявив міський голова.

Семеніхін додав, що підпише розрядження про проведення 25-ї сесії наступного тижня. Пряма трансляція засідання велась на офіційній сторінці міського голови у Фейсбук.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: