У Сумах у школі №13 обвалилась частина стіни

24.12.2017

Надзвичайна ситуація сталася в другому корпусі Сумської школи №13 ім. А.Мачуленко на вул. Іллінській, 9, в Сумах, де займаються учні початкових класів. Там обвалилася зовнішня частина стіни (цегляна кладка зі штукатуркою нижче вікна).

Обійшлося без постраждалих, так як внутрішня частина конструкції вистояла. До того ж, вулицею в той час ніхто не проходив. Варто відзначити, що цій будівлі вже більше 100 років – вона була зведена ще в 1901 році. У 2012-му будівлю школи віднесли до архітектурних пам’яток Сум.

“1 грудня я виїжджала на місце за зверненням директора школи – в одному місці в другому корпусі початкової школи здулася штукатурка. Пізніше вона відвалилася. Ділянка там невелика, але необхідно ремонтувати. Були на місці і фахівці управління капітального будівництва – йдеться про реконструкцію або реставрацію стіни. Оскільки наше управління, згідно з положенням, не може проводити подібні роботи, ми звернулися з проханням до управлінн капітального будівництва. Вони будуть займатися отриманням дозволу на проведення робіт (так як це пам’ятка архітектури), проектно-кошторисною документацією.

Також направлено лист голові бюджетної депутатської комісії Володимиру Шилову з проханням розглянути питання фінансування робіт із міськбюджету. Найближча сесія повинна виділити на це кошти. Ми просимо прискорити вирішення питання. Поки на перших порах буде зроблений естетичний ремонт. Батькам хвилюватися не варто – з кабінету, де це сталося, дітей відразу ж перевели в основне приміщення школи, де вчаться старші діти. Обвалила частина стіни ніякої загрози життю не несе. Однак, оскільки будівля дуже стара, є необхідність за нею спостерігати – там встановлені маячки. Виділені кошти можна освоїти і в холодну пору року. Як стверджують фахівці, сучасні матеріали дозволяють”, – коментує начальник міськуправління освіти і науки Антоніна Данильченко.

Джерело: http://www.shans.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: