Шахрай відкрито розсміявся в телефон

25.12.2017

До Шосткинського відділу поліції із заявою про шахрайство звернувся 56-річний місцевий мешканець. Чоловік розповів правоохоронцям, що невідомий обманув його на суму близько 9 000 гривень.

За словами заявника, йому необхідно було придбати бампер на автомобіль, тож він шукав оголошення в Інтернеті. Обдзвонив багатьох продавців, але потрібного товару так і не знайшов. Втім, за кілька днів йому зателефонував незнайомець і сам запропонував бампер по дуже вигідній ціні. Як з’ясувалося, деталь виявилась не з тієї марки автомобіля, але продавець запропонував альтернативу. Нібито він знайшов її у Польщі, але замовлення потребує передоплати 4 000 гривень. Чоловік погодився і перерахував потрібну суму на вказаний номер банківської картки.

За кілька днів, продавець знову зателефонував замовнику і розповів, що бампер уже в нашій країні та потрібно перерахувати залишену суму. Як тільки гроші надійдуть на рахунок, він відправить його перевізником адресату. Нічого не підозрюючи, потерпілий перерахував на той же номер банківської картки ще 4 625 гривень. Посилку він так і не отримав, а коли сам зв’язався з продавцем – той посміявся з нього і відкрито розповів про свій обман. 

Наразі правоохоронці проводять пошукові заходи щодо встановлення та затримання афериста. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Працівники поліції знову застерігають громадян від зайвої довіри, і просять бути максимально уважними під час покупки чи продажу товару в мережі Інтернет.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: