Суд перегляне справу неповнолітніх викрадачів мопедів

27.12.2017

Апеляційний суд Сумської області скасував вирок Тростянецького міськрайонного суду, яким одного з трьох обвинувачених у викраденні транспортних засобів було виправдано, а двох інших засуджено до 2-х та 3-х років позбавлення волі.

Як вбачається з матеріалів кримінального провадження, фактично за один місяць троє неповнолітніх викрали 4 мопеди у жителів м. Тростянець Сумської області. За рішенням суду першої інстанції двох з них  засудили до 2-х  та 3-х років позбавлення волі, а третього обвинуваченого, через недоведеність вчинення ним кримінального правопорушення, виправдано.

З таким рішенням місцевого суду не погодилися захисники засуджених та сторона обвинувачення. Ними було подано апеляційні скарги. Захист просив змінити вирок. Перекваліфікувати їхні дії з ч. 2 ст. 289 ККУ (Незаконне заволодіння транспортним засобом) на ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) та призначити покарання не пов’язане із позбавленням волі.

У свою чергу прокуратура доводила, що суд безпідставно виправдав третього учасника кримінального провадження, оскільки один із обвинувачених розповів, що саме він був його співучасником. Сторона обвинувачення також наполягала на суворішому покаранні для одного із засуджених, оскільки той вже притягувався до відповідальності за викрадення автомобіля. Прокуратура просила, аби колегія суддів апеляційної інстанції через порушення судом норм кримінального процесуального закону, невідповідності судового рішення обставинам кримінального провадження скасувала вирок  місцевого суду та призначила новий розгляд справи вже в іншому складі суду.

Колегія суддів, за результатами розгляду матеріалів кримінального провадження, задовольнила апеляційну скаргу прокурора, скасувала вирок та призначила новий судовий розгляд кримінального провадження.  В своєму рішенні апеляційний суд зазначив, що суд першої інстанції має всебічно та об’єктивно розглянути справу та усунути невідповідність висновків суду першої інстанції фактичним обставинам кримінального провадження.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: