СНАУ піднімає тариф

28.12.2017

Сумський національний аграрний університет здійснив розрахунок економічно обґрунтованого тарифу на послуги з утримання будинку і споруд та прибудинкової території для житлового будинку № 160/5 по вулиці Герасима Кондратьєва.

Тариф на вказані послуги був встановлений рішенням Червоненської сільської ради № 103 від 25 грудня 2009 року, останні зміни до даного рішення щодо розміру тарифу були внесені у 2011 році. Але з того часу відбулося збільшення вартості електроенергії з 0,24 грн/кВт до 1,68 грн/кВт (зростання у 6,8 разів); збільшення розміру мінімальної заробітної плати із 744 грн (закладену в діючий тариф у 2011 році) до 3723 грн з 1 січня 2018 року (ріст у 5 разів); укладання нових договорів з підрядними організаціями на послуги дератизації, обслуговування ліфтів та систем диспетчеризації.

Розрахунок планового тарифу на послуги з утримання будинку і споруди та прибудинкової території виконано відповідно до вимог Постанови КМУ №869 від 1 червня 2011 року «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» та Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік».

При розрахунку складових тарифу «Технічне обслуговування ліфтів», «Обслуговування систем диспетчеризації», «Витрати з енергопостачання ліфтів» не враховувалися квартири, які розташовані на першому поверсі житлового будинку». Тариф для квартир першого поверху – 2,35 грн/м² з ПДВ (зростання – 41,5%).

Вартість послуги для квартир з 2-го поверху становитиме 3,19 грн/м² з ПДВ (зростання 92%).

Приведення тарифів на послуги з утримання будинку, споруд та прибудинкової території до рівня, що покриває економічно обґрунтовані витрати університету і є необхідним кроком для забезпечення надання послуг належної якості та своєчасного, в повному обсязі нарахування пільг та субсидій мешканцям житлового будинку.

Сумський національний аграрний університет приймає зауваження та пропозиції від мешканців вищевказаного будинку в термін не більше ніж 14 календарних днів з дня повідомлення споживачів про намір здійснити зміну тарифу на житлово-комунальну послугу за адресою: 40021, м. Суми, вул. Г. Кондратьєва, 160 або на електронну адресу: pfv_snau@ukr.net.

Тарифи або Переглянути не завантажуючи

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: