На Сумщині відзначили «новосілля» п’ять терапевтичних відділень

28.12.2017

Голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО взяв участь у відкритті терапевтичних відділень обласної клінічної лікарні, які переїхали у будівлю Сумського обласного клінічного психоневрологічного диспансеру.

«Я впевнений, те, що ми вже маємо сьогодні – це великий крок вперед, а лікарі, які отримали нове сучасне обладнання і приміщення, надаватимуть ще якісніші медичні послуги та покращать рівень обслуговування населення Сумської області. А на найближчі кілька років у нас у пріоритеті завершення реформування обласної клінічної лікарні», – прокоментував голова облдержадміністрації.

З обласного бюджету було виділено понад 10 мільйонів гривень на перепрофілювання блоку Б в терапевтичний корпус, у якому розмістяться п’ять відділень: неврологічне, пульмонологічне, ревматологічне та гастроентерологічне, ендокринологічне та імунологічне,  приймальне та клініко-діагностична лабораторія. Найбільше коштів витратили саме на необхідне обладнання – 5 183,288 тисяч гривень.

Такі реформування відбулися згідно з розробленим проектом, який передбачає будівництво у три етапи. Першим етапом стала саме реконструкція приміщень обласного психоневрологічного диспансеру під обласну клінічну лікарню. У найближчих планах у рамках другого етапу планується добудова блоку В головного корпусу з допоміжними будівлями і спорудами, зокрема, створення овочесховища та гаражу на 7 автомобілів з теплим складом. У завершальному третьому етапі – будівництво нового хірургічного корпусу та об’єктів інфраструктури лікарні, серед яких пральня, харчоблок та інші.

Окрім цього, передбачено будівництво триповерхового навчального корпусу для студентів медичних спеціальностей Сумського державного університету та посадкового майданчика для санітарної авіації для потреб Сумської обласної клінічної лікарні та Сумської обласної клінічної дитячої лікарні.

Згідно з проектом вартість будівельних робіт в обласній клінічній лікарні становитиме понад 8593 368,115 тисяч гривень.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: