Сумчанин просить підвищити проїзд у маршрутках до 10 грн

29.12.2017

Сумчанин Сергій Литовка зареєстрував електронну петицію з проханням встановити вартість проїзду в приватних маршрутних засобах типу “Рута” до 10 грн.

“Наразі сумчани спостерігають важке життя водіїв та власників маршруток. Це пов’язано з низкою причин, які призвели до резонансних наслідків та постійних сварок між “активними активістами” та високоповажною владою міста. У даній ситуації страждають усі: як пасажири, так і водії з власниками маршруток. Чому? Через низьку вартість проїзду в транспортних засобах відпадають колеса, ламаються двері та крісла. Це свідчить про недостатній прибуток. Адже водіям треба забезпечувати гідну зарплатню за його відповідальну роботу — на їх плечах лежить вся транспортна система Сум! Міська влада лишень відстоює гідність працівників транспорту, на яку вони заслуговують.

З іншого боку, якщо збільшиться вартість проїзду, то водію не доведеться набирати багато пасажирів у маршрутку — якщо запобігти переповненню, то збільшиться ресурс ходової та технічного стану. Цим самим збільшиться комфорт для пасажирів, через відсутність штовханини. Більша вартість проїзду підвищить заробітну плату водіїв, а тим самим їх настрій та привітність до пасажирів.

Наприклад, у сусідній Польщі, місті Варшаві, ціна одноразового проїзного квитка вартує близько 28 грн. І це Європа, до якої ми прагнемо. Прошу взяти до уваги вищенаведені аргументи, адже вони стосуються усіх учасників транспортного конфлікту. Вірю, що транспортна система нашого рідного міста заслуговує кращого”, – пише автор петиції.

Підписати таку петицію можна тут.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: