У Сумах посадовець піймав дачних крадіїв

29.12.2017

Близько 14:00, повертаючись до обласного центру, заступник начальника Головного управління поліції Володимир Бабич помітив на автотрасі ВАЗ-2107, на верхньому багажнику якого були навантажені великогабаритні металеві речі. Увагу правоохоронця привернув той факт, що водій легковика, ледве побачивши «поліцейські» номери на автівці позаду, різко прискорився, явно намагаючись відірватися. Це викликало підозру, адже перевозимий метал міг бути викраденим.

Сповістивши патрульну поліцію про підозрілу автівку, полісмен став переслідувати її, намагаючись зупинити ймовірних підозрюваних у вчиненні крадіжки. А коли двоє пасажирів стали просто на ходу скидати метал, підозри підтвердилися.

«Переслідування тривало близько 15 хвилин. Спільними з черговим екіпажем зусиллями машину вдалося зупинити на території одного з сумських автокооперативів, – коментує подію Володимир Бабич. – З‘ясувалось, що молоді люди раніше вже потрапляли в поле зору правоохоронців і мають кілька адміністративних стягнень за вживання наркотиків та інші правопорушення. Юнаків передали викликаній слідчо-оперативній групі Сумського відділу поліції, котра з‘ясовує обставини цієї крадіжки та перевіряє підозрюваних на причетність до вчинення інших аналогічних злочинів на території області».

Один із затриманих, 17-річний сумчанин, зізнається: разом із друзями, перелізши через паркан приватної садиби, поцупили дві ванни. Двоє інших хлопців, віком 20 та 18 років, стверджують, що їх затримано буцімто за керування автівкою без відповідного водійського посвідчення. 

Наразі працівники поліції вже встановили особи потерпілих та відкрили щодо підозрюваних кримінальне провадження за ознаками ст. 185 КК України, в рамках якого з‘ясовують всі обставини вчиненої юнаками крадіжки та спричинені їх діями збитки.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: