Топ-менеджера ТОВ “Снек-експорт”, якого СБУ підозрює у фінансуванні тероризму, залишено під вартою

29.12.2017

Служба безпеки України підозрює чоловіка у фінансуванні тероризму. Йому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 258-5 Кримінального кодексу України.

Правоохоронні органи підозрюють чоловіка в тому, що він, за попередньою змовою з іншими фізичними та юридичними особами, розробив незаконну схему постачання продукції ТОВ “СНЕК ЕКСПОРТ”, яка входить до корпорації “S.Group” на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей. Товари переміщували з України на підконтрольні терористичним організаціям території транзитом через Республіку Білорусь та Російську Федерацію, таким чином, легалізуючи її. Після сплати так званих “митних платежів” до бюджету “ДНР” та “ЛНР” продукцію ТОВ “СНЕК ЕКСПОРТ”, а саме насіння, фісташки, чіпси торговельних марок “Semki”, “Мачо”, “Козацька розвага”, “Козацька слава” тощо, розповсюджували в магазинах та торговельних мережах, які належать представникам терористичних організацій. В свою чергу сплачені “податки” від реалізації йшли на забезпечення діяльності бойовиків.

Суд першої інстанції за клопотанням слідчого СБУ в Сумській області продовжив підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 02 лютого 2018 року. Не погоджуючись з таким рішенням місцевого суду, захист подав апеляційну скаргу, в якій просить Апеляційний суд в Сумській області скасувати ухвалу слідчого судді й обрати підозрюваному більш м’який запобіжний захід, зокрема, цілодобовий домашній арешт.

Колегія суддів, розглянувши матеріали справи, залишила ухвалу суду першої інстанції без змін, а апеляційну скаргу без задоволення, оскільки альтернативний запобіжний захід, враховуючи тяжкість та суспільну небезпечність злочину, до вказаної особи застосувати не можливо. Існують ризики, передбачені статтею 171 КПК України, зокрема, особа може незаконно впливати на свідків, знищити або спотворити докази, що перешкоджатиме веденню слідства, та намагатися переховуватися від органів досудового розслідування та суду.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: