Лазня горіла на Сумщині

29.12.2017

28 грудня о 05:50 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння лазні на вул. Вишневій у смт Шалигине Глухівського району. Інформацію про пожежу надали господарі будівлі. На місце події було направлено черговий караул селищного професійного пожежного поста та відділення чергового караулу 19-ї Державної пожежно-рятувальної частини з райцентру.

Вже за 9 хвилин вогнеборці прибули на виклик і встановили, що полум’ям охоплена прибудова та частково покрівля лазні. Існувала загроза перекидання вогню на поруч розташований житловий будинок. Гасіння ускладнювала сильна задимленість приміщень, тому рятувальникам довелося працювати в апаратах для захисту органів дихання. Для безперебійної подачі води на ліквідацію загоряння автоцистерни довелося дозаправляти від водонапірної башти, що знаходилася на відстані 1 км від осередку горіння.

О 06:35 пожежу локалізували та не допустили її подальшого розповсюдження, о 08:00 – ліквідували. Всього на гасіння було залучено 9 чоловік особового складу та 3 одиниці спецтехніки.

Внаслідок пожежі знищено внутрішнє оздоблення лазні, особисте майно, пошкоджено покрівлю на площі 40 кв. м.

Ймовірна причина пожежі – неправильне  влаштування та несправність нагрвальних печей та димарів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: