1 січня сумчани бігали навколо “Чешки”

02.01.2018

Уже традиційно – четвертий рік поспіль – Клуб любителів бігу (у цьому році під брендом «СКІФ») провів тренування – змагання з легкої атлетики – «Новорічний пробіг».

Наші любителі бігу в 2015 році стали першим українським клубом, який приєднався до загальноСНДшного руху “Побігай 1 січня”. Щорічно з 1 січня 2008 року тисячі людей виходять у перший день року не в ларьок за пивом, а на бігову доріжку, а потім складають свої результати в загальний реєстр – у 2017 році 2822 осіб пробігли 25262 км, пише shans.com.ua.

У Сумах на коло навколо Чешки вийшло більше 50 осіб. Наймолодшим із них був п’ятирічний Матвій Майборода: 3 км він пробіг за 25.10. А невгамовна і нев’януча Віра Панаріна, відповідно, стала лідером за віком (1949 р. н.) і теж пробігла «трьошечку» за 23 хвилини. Склад учасників був традиційно надзвичайно різноманітним – від майстрів спорту міжнародного класу до звичайних любителів. Спортсменам, які бажають побігати, були запропоновані дистанції від 3 до 15 км. До «Новорічного пробігу» приєдналося багато сімей з дітьми – по чотири представники виставили чудові спортивні клани Кандибеїв і Майбород. Найшвидшим на дистанції в 15 км став Кирило Юрченко (58.20).

Після закінчення бігової програми захід перейшов у свято з «фірмовим» кулішем, глинтвейном та солодощами. Тим більше що в цей день був додатковий привід – ювілей Василя Степаненка, якому жахнуло 50! Уже чотири роки поспіль сумські любителі бігу утримують за собою пальму першості як учасники найпершого спортивного заходу року, що наступив.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: