ОТГ на Сумщині шукає родину для волонтера

02.01.2018

Йдеться про Чернеччинську ОТГ Охтирського району, яка має намір взяти участь в Проекті розвитку громад. Однією з умовою участі в проекті є надання організаторам пропозиції двох місць проживання волонтера в перші шість місяців (орієнтовний термін осінь 2018 – весна 2019).

Чернеччинська сільська рада звертається до родин м. Охтирки: якщо ви маєте бажання, можливість прийняти в себе волонтера Корпусу Миру США та забезпечити умови для його проживання, подавайте заявку до відділу інвестицій та зв’язків з громадськістю Чернеччинської сільської ради на chernechchyna-otg@ukr.net з поміткою «Родина для волонтера».

Шукають родину, яка готова прийняти волонтера незалежно від віку, статі, кольору шкіри, тощо.

Щодо помешкання воно має бути розташовано в безпечному районі, близько до зупинки громадського транспорту, враховуючи наступні відстані (пішки):

– щонайменше 5 хв. до найближчих сусідів;

– не більше 30 хв. до магазинів та медичних закладів;

– не більше, ніж 45 хв. до місця роботи (пішки або громадським транспортом).

Волонтер повинен проживати в кімнаті, яка зачиняється зсередини на замок чи защіпку і укомплектована найнеобхіднішими для проживання меблями та предметами побуту: (письмовий) стіл, як мінімум два стільці або крісло, настільну лампу, книжкову поличку, ліжко з матрацом, подушку, ковдру, гардеробну шафу та дзеркало.

Для компенсації за спожиті комунальні послуги та одноразове харчування, волонтер робитиме щомісячний внесок до сімейного бюджету у розмірі 2,700 гривень. Будь-які інші домовленості щодо харчування можуть здійснюватися в індивідуальному порядку між родиною та волонтером без втручання Корпусу миру.

Одним із побажань Корпусу Миру є наявність фотографій будинку, в якому мешкає родина; кімнати, де проживатиме волонтер; ванної кімнати та кухні.

По закінченню терміну проживання волонтера з українською родиною, очікується, що волонтер переїде на окрему однокімнатну квартиру, з пошуком якої може допомогти приймаюча організація. Якщо приймаюча родина не проти продовжувати приймати в себе волонтера після перших шести місяців, вона може запропонувати такий варіант своєму гостеві.

Джерело: spec-kor.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: