Поліція розшукала винуватця ДТП у Нижній Сироватці

03.01.2018

Близько 5 години ранку в Сумському районі, в селі Нижня Сироватка, сталася ДТП, внаслідок якої потерпів пішохід із числа місцевих жителів. Сам же водій автомобіля з місця події втік.

На повідомлення про дорожньо-транспорту подію виїхали слідчо-оперативна група та працівники групи реагування патрульної поліції Сумського райвідділу.

Під час першопочаткових слідчих дій 24-річний потерпілий, котрому лікарі діагностували травму ноги, не зміг нічого повідомити про автівку, що збила його на узбіччі, оскільки, прямуючи додому, не звертав уваги на автомобілі, що рухалися поруч. Тільки ретельний огляд місця події та високий професіоналізм фахівців допомогли слідству остаточно з’ясувати обставини ДТП.Експерт-криміналіст за уламками скла встановив, що зазначеним склопакетом комплектуються автомобілі марки «HONDA Accord», а осип фарби вказав, що кузов іномарки має темно-синій колір. 

Відтак, спираючись на ці дані, працівники групи реагування патрульної поліції розпочали патрулювання території населеного пункту в пошуках можливого місця відстою автомобіля-втікача. До того ж, маючи наявну інформацію, місцевий дільничний розшукав попереднього власника іномарки, який повідомив ймовірне місцезнаходження машини. Коли полісмени виїхали за вказаною ним адресою, двері відкрив явно схвильований молодий чоловік, котрий не очікував візиту правоохоронців. Огляд його домоволодіння підтвердив, що співробітники поліції приїхали за вірною адресою: у гаражі стояв легковик «HONDA Accord» з характерними для дорожньо-транспортної пригоди пошкодженнями кузова та лобового скла автомобілю. 

«Інформація за вказаним фактом внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 286 КК України – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами», – говорить начальник Сумського районного відділу поліції Андрій Сердюк.

З пояснень правопорушника стало відомо, що повертаючись додому, він не впорався з керуванням, тому виїхав за межі проїзної частини й допустив наїзд на пішохода. Злякавшись, втік з місця події, сподіваючись, що відсутність свідків допоможе йому уникнути покарання. 

Наразі зловмисникові загрожує покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: