У Сумах судитимуть податківця, який намагався продати конфіденційну інформацію

03.01.2018

Прокуратурою Сумської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно головного державного ревізора-інспектора Державної податкової інспекції у м. Суми Головного управління Державної фіскальної служби в Сумській області, який намагався продати персональні дані платників податків, а також бойові припаси.

Нагадуємо, 30 серпня 2017 року прокуратурою спільно з Управлінням Служби безпеки України в Сумській області головного державного ревізора-інспектора затримано безпосередньо після одержання ним 26 тис. грн за флеш-носій із конфіденційною інформацією.

Окрім того, стосовно вказаної особи зібрано достатньо доказів того, що він придбав і зберігав без передбаченого законом дозволу 70 патронів калібру 7,62 мм і 16 патронів калібру 9 мм до бойової нарізної вогнепальної зброї. А також задокументовано факт збуту 70-ти патронів калібру 7,62 мм і 47-ми патронів калібру 7,62 мм до нарізної мисливської вогнепальної зброї.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 1 ст. 361-2 (несанкціонований збут інформації з обмеженим доступом), ч. 2 ст. 362 (несанкціоноване копіювання інформації, яка оброблюється в комп’ютерах), ч. 1 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження з бойовими припасами) КК України.

Довідково: санкція найсуворішої статті передбачає позбавлення волі на строк до семи років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: