На Сумщині засуджені потерпають від нестачі свіжого повітря

03.01.2018

У Конотопському виправному центрі (№ 130) лише третина засуджених уклала трудові договори. Про це повідомляють представники Національного превентивного механізму після візиту без попередження до Державної установи «Конотопський виправний центр (№ 130)».

На день візиту у виправному центрі трималося 150 осіб, які залучаються до праці на виробництві установи та інших підприємствах. При цьому, лише з 50 засудженими укладено строкові трудові договори.

У камерах дисциплінарного ізолятора не встановлено бачків з питною кип’яченою водою, а особи, які в них утримуються, не мають можливості самостійно відкривати кватирку для доступу до свіжого повітря.

Незважаючи на те, що в гуртожитках для проживання засуджених проведено ремонтні роботи, окремі такі приміщення перебувають у неналежному санітарному стані. Ліжка в них розміщені впритул одне до одного, що не забезпечує в’язням особистого простору. Матраци та подушки, якими користуються засуджені, потребують заміни.

Учасники візиту ознайомилися з організацією надання медичної допомоги особам, які утримуються в установі. Лікувально-профілактична та протиепідемічна допомога засудженим надається лікарями-спеціалістами Конотопської центральної районної лікарні. У виправному центрі відбувають покарання 8 ВІЛ-інфікованих осіб, які офіційно зареєстровані в регіональному центрі профілактики та боротьби зі СНІДом та отримують відповідну терапію.

Звіт за результатами моніторингового візиту буде направлено до Міністерства юстиції України із відповідними рекомендаціями щодо усунення виявлених недоліків, пише konotop.in.ua.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: