“Сумигаз” зробить перерахунок жителям вул. Металургів

03.01.2018

Рішенням Апеляційного суду Сумської області частково задоволено апеляційну скаргу Сумської міської ради, скасовано рішення Ковпаківського районного суду м. Суми від 1 листопада 2017 року по справі № 592/4133/17. Справа розглядалася в розрізі незгоди сумчан з рішенням комісії ПАТ «Сумигаз», згідно з яким до них, як порушників, були застосовані санкції у вигляді збільшення до граничних показників норм споживання газу. Судом першої інстанції відмовлено у задоволенні позовних вимог.

Проте з таким рішенням суду не погодилась Сумська міська рада, яка зверталася до суду в інтересах окремих мешканців будинку № 9 по вул. Металургів. В апеляційній скарзі до суду вищої інстанції міська рада посилалися на порушення судом першої інстанції норм матеріального і процесуального законодавства, просила скасувати рішення місцевого суду, зазначаючи, що позивачі не перешкоджали працівникам підприємства встановлювати загальнобудинкові прилади обліку газу, а лише наполягали на встановленні їм індивідуальних приборів обліку газу. Відповідно до Кодексу газорозподільних систем до таких споживачів підприємство не вправі застосовувати граничні норми споживання газу, а саме 9,8 м3 на одну людину замість 4,4, а з 19 серпня 2017 року – 3,3 м3.

Рішенням суду апеляційної інстанції встановлено, що акти про порушення, на підставі яких виносилось рішення комісії ПАТ «Сумигаз», складені не відносно конкретно визначеного споживача, а стосовно об’єкту – житлового будинку № 9 по вул. Металургів, тобто акти не містять відомостей про вчинення правопорушення конкретною особою, а відповідно і прийняття ПАТ «Сумигаз» рішення про відповідальність конкретної особи на підставі цього акту є неправомірним.

Таким чином, жителі будинку № 9 по вул. Металургів можуть звернутись до ПАТ «Сумигаз» з відповідними заявами щодо здійснення їм перерахунку об’ємів спожитого природного газу за час дії вищевказаного рішення комісії починаючи з 1 грудня 2016 року із застосуванням норми споживання природного газу 4,4 м3, а з 19 серпня 2017 року – 3,3 м3.

Заява або Переглянути не завантажуючи

Рішення суду або Переглянути не завантажуючи

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: