У Федерації футболу області підбили підсумки 2017 року

04.01.2018

За 2017 рік на Сумщині збільшилася кількість чемпіонатів і турнірів, а також команд, зокрема, у Дитячій юнацькій футбольній лізі.

Андрій Прохорович, голова федерації футболу Сумської області, говорить: «Було 32 стало 34. Це по чотирьох вікових групах: 2002, 2003, 2004, 2005 років. Ліга охоплює всю Сумщину. У цій лізі участь беруть дитячо-юнацькі спортивні школи. Це майбутнє Сумського футболу. Фінансування нам трішки збільшили. Ми отримували близько 150 тисяч грн. у рік, цього року ми отримували 200. Що стосується чемпіонату області, у нас четвертий рік поспіль виграв чемпіонат «Агробізнес-ТСК», місто Ромни. І цього року вони завоювали всі кубки, які могли. Абсолютний чемпіон».

Роменська команда також бере участь в аматорському чемпіонаті України й посідає другу сходинку після першого кола. Його проміжний лідер – призер обласних змагань «Вікторія» з Миколаївки.

У чемпіонаті України Першої ліги грають дві професійні команди: охтирський «Нафтовик-укрнафта» та ПФК «Суми». Крім цього, сумський клуб «Барса» – учасник Вищої ліги ДЮФЛ.

Цього року у Сумах з’явився ліцей «Барса», на базі якого виховують футболістів, біатлоністів і легкоатлетів.

Джерело: http://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: