Хотінська ОТГ: сьогодні ремонти, завтра – амбітні проекти й успішні перспективи

04.01.2018

На початку нового року голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО здійснює робочі поїздки об’єднаними громадами Сумщини. Чим живуть новостворені об’єднання? Які успіхи мають? Які проблеми? Які перспективи розвитку? Це та інше дізнавався очільник області на прикладі Хотінської ОТГ Сумського району

Як і переважна більшість об’єднаних громад Сумщини, Хотінська ОТГ Сумського району активно розбудовує свою інфраструктуру: ремонтує дороги, проводить високошвидкісний інтернет, готує дороговартісні проекти з облаштування місць для торгівлі та закупівлі техніки для комунального підприємства. Є успіхи і у налагодженні діалогу керівництва громади з місцевим бізнесом.

Про це голові облдержадміністрації розповів голова Хотінської ОТГ Микола ТОРЯНИК.

Очільник області Микола Клочко разом із керівництвом Сумського району – головою райдержадміністрації Геннадієм ДОРОШЕНКОМ та головою райради Вадимом АКПЄРОВИМ відвідав Центральну амбулаторію загальної практики сімейної медицини, розташовану в Хотіні. У цьому медичному закладі наразі триває капітальний ремонт поліклініки та стаціонару (заміна покрівлі, утеплення фасаду, ремонт внутрішніх приміщень). Крім того, селищний голова наголосив на необхідності створення хоспісу на базі приміщення стаціонару. Микола Клочко доручив очільникам району вивчити це питання та надати відповідну допомогу в його створенні.

Також голова облдержадміністрації звернув увагу на те, що варто зробити капітальний ремонт усіх підсобних приміщень на території комунального закладу.

До речі, за результатами моніторингу фінансової спроможності за перше півріччя 2017 року Хотінська об’єднана громада посідала перше місце на Сумщині. А нещодавно ОТГ затвердила свою Стратегію розвитку, згідно з якою громада вибудовує партнерські відносини з бізнесом, здійснює максимальне сприяння та підтримку підприємницьких ініціатив на своїй території, прагне якомога ефективніше використовувати наявні ресурси.

Крім того в пріоритеті на найближчі роки – розбудова сфери надання медичних послуг, створення надпотужного комунального підприємства та реалізація проекту «нової української школи». В перспективі громада планує також відкриття ЦНАПу та будівництво «Центру безпеки громади». Цими та іншими успіхами керівництво громади похвалилося Миколі Клочку.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: