У Сумах артснаряди і міни здали на металобрухт

05.01.2018

4 січня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій, у м. Суми було проведено роботи зі знешкодження 10 артилерійських снарядів та 2 мінометних мін часів Другої світової війни.

Зокрема, до «Служби порятунку 101» від чергового Національної поліції надійшла інформація про виявлення предметів схожих на вибухонебезпечні на території пункту прийому металобрухту по вул. Тополянській обласного центру. Дана знахідка знаходилась лише в 50 м від житлового сектору.

На місце виклику з м. Ромни прибули піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій, які ідентифікували виявлені предмети як 10 артснарядів  калібру – 152, 122, 100, 76 мм. та дві мінометні міни калібру – 120, 50 мм. За словами фахівців, у разі несанкціонованого спрацювання радіус розльоту їх осколків міг сягати від 800 м до 1 км. Піротехніки вилучили вибухонебезпечні предмети, вивезли за межі міста та у спеціально відведеному місці знищили їх шляхом підриву.

Яким чином боєприпаси опинились на території пункту металобрухту – з’ясовують правоохоронці.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: