На Сумщині тепер п’ють “чарівну” воду

05.01.2018

Напередодні Нового року перший струмінь води з новозбудованого водогону отримали жителі ще одного села – Попівки, що є найбільшим за чисельністю жителів населеним пунктом району.

Вода до попівчан надходитиме надзвичайно високої якості – зі свердловини залізниці глибиною 667 метрів, її ще називають “Конотопська чарівна”. Протяжність водогону – близько 15,2 кілометра, проектна вартість – 3 мільйони 385 тисяч гривень. До водопідвідного кооперативу увійшли 214 споживачів, хоча на початку будівництва їх було всього 167.

За словами Попівського сільського голови Сергія Савченка, будівництво водогону планували ще в 2015 році – тоді було розроблено і подано на конкурс із залучення коштів Державного Фонду Регіонального Розвитку проект будівництва водогону. Проект у конкурсі виграв, і на його реалізацію з ДФРР виділили 1 млн. 300 тис.грн. Будівельні роботи розпочались у 2016 році.

На реалізацію будівництва водогону були залучені кошти державного бюджету, кошти районного і сільського бюджетів та кошти населення.

Джерело: http://konotop.in.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: