Жителів Сумщини обурює вугілля з Росії

05.01.2018

Учора, 5 січня, у Подолівському клубі міста Кролевця відбулося широке обговорення питання, яке вже кілька місяців збурює людей, – функціонування на території ТОВ “Кролевецький завод силікатної цегли” приймально-відправного майданчика привізного вугілля. Участь в обговоренні взяли працівники заводу, представники влади, активісти, АТОвці та інші жителі міста.

Представник інвестора Георгій Навталян розвіяв чутки, що ходять містом: “Ні про яке очищення, подрібнення чи насичення вугілля, тобто про глибоку його переробку не йдеться. Ці роботи і в подальшому не плануються, адже вони надто дороговартісні і це не вигідно. Вугілля буде завозитись з Росії і перезавантажуватися у наші вагони, щоб потім дійти до споживачів по всій країні. Возити вугілля у російських вагонах набагато дорожче, ніж перевантажити його в наші. До того ж, це робочі місця для кролевчан і значні надходження в міській бюджет”.

Як розповів директор ТОВ “Кролевецький завод силікатної цегли” Михайло Писаренко, даний вид діяльності не заборонений в Україні, навіть якщо партнер Росія. До того ж на підприємстві планується створити близько 100 робочих місць.

Представники громадськості наполягали на тому, щоб підприємство дотримувалося своїх обіцянок і люди не потерпали від його діяльності, адже вони за кілька років натерпілися від елеваторного комплексу, що встановили за переїздом. За дотриманням норм будуть слідкувати і не допустять забруднення міста – люди готові навіть до радикальних дій, пише 05453.com.ua.

Обурює містян і те, що саме з Російської Федерації буде завозитись вугілля. Адже від воєнних дій на сході, на жаль, вже є загиблі і з Кролевеччини. Тож економічне і моральне питання стоять на вагах – робота, заробітні плати, надходження в бюджет чи життя земляків? Одне зрозуміло, підприємство активно готується до початку роботи, вже вкладені чималі кошти в інфраструктуру і відступати засновники не збираються. Проте, попереду ще офіційне громадське обговорення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: