На Баранівці вирубують ліс

06.01.2018

Учора, 5 січня, сумчани вимагали, аби сосни та дуби на Баранівці не пиляли. Біля колишнього табору «Електрон» є вже зрубані дерева і сосни з насічками.

Протестувати зібралися жінки – мешканки району. “У меня возле дома дубы стоят, они с насечками, признаков заболевания я не вижу. Был летом бурелом, на каждые 5 сломаных деревьев вывозилось 25 машин леса. В лесу одни пеньки стоять будут”, – говорить Наталія Литвиненко. Її сусідка Олена Шамрай додає: “Выпиливались деревья долго, около недели. Не могли смотреть равнодушно. Стали снимать на видео – люди стали убегать. Это  в прошлом году. После себя стали жечь то, что спиляли, но это должно утилизироватся. Это  продолжается по всей Барановке”.

Натомість у лісничого своє пояснення. “Сейчас идет массовое распостранение жука-короеда  – вершинний короед. Средств борьбы нету. Заселяет он сырые деревья. В сухих его нету. Если мы их не уберем – они усохнут и жук перейдет на другие. За месяц площади короеда увеличились в 10 раз. Было 300 гектар – сейчас до тысячи доходит по области. Все проверяется, а не так, что лесники захотели”, – говорить заступник начальника відділу обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Баня.

Не погодившись із такою версією, на місце події жінки викликали і поліцію:

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: