На Сумщині зустріли звільненого з полону кіборга

07.01.2018

У Ромнах на центральній площі міста біля пам’ятника Тарасу Шевченку урочисто зустріли звільненого із 3-річного полону кіборга Олександра Мороза. Побачити його зібралися майже 1,5 тисячі чоловік, серед них рідні, друзі, наречена Олександра, побратими по службі, земляки.

Вони протягом усіх трьох років писали звернення до Президента, допомагали родині Морозових та пришвидшували повернення бійця додому.

“Ми збирали роменців на віче кілька разів, збирали підписи для звернення до Президента. І вірили, що ця мить настане. Це такі незабутні відчуття, коли ми побачили Сашу в Борисполі. Там усіх 74 звільнених полонених зустрічали. А в Ромнах захотіли свого Героя привітати не менш урочисто”, – розповіла волонтер Олена Юракова.

Нагадаємо, 28-річний захисник Донецького летовища Олександр Морозов спочатку вважався зниклим безвісти.

Згодом його знайшли в списках полонених ДНР. Звільнили Олександра напередодні Нового року разом зі ще 74-ма бранцями. Досі боєць проходив обстеження у військову шпиталі. І лише на Святвечір відпросився додому до родини.

“Як у матері, у мене таке відчуття, що серце стало на своє місце. Але ще зовсім не оговталися ми, що Саша дійсно вдома. Ще попереду в нього реабілітація, бо це непросто забути і пережити всі три роки нелюдських умов”, – каже мати Олександра Ольга Морозова.

Усі ці роки полоненого чекала його наречена Наталія. Тепер, зізнався Олександр, будуть готуватися до весілля тільки но пройде реабілітацію. Для майбутньої родини за кошти платників податків Сумщини пообіцяли придбати квартиру в Ромнах.

“Нарешті у нас буде родина. Сподіваюся, що все буде добре. Ми житимемо дружно та чекатимемо на поповнення”, – сподівається наречена Наталія Подмаскун.

Сам кіборг Олександр Морозов радіє звільненню, та дуже переживає за долю товаришів:

“Я радий, що повернувся додому. Але серце болить за тих хлопців, із якими я провів у полоні 3 роки. Вони лишилися там. Тому радість змішана із сумом та переживаннями за них. Адже там лишилися найкращі”.

Джерело: http://spec-kor.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: