На Сумщині затримали 18-річних хлопців, які викрадали автівки

09.01.2018

До Роменського відділу поліції протягом останніх місяців із заявами про незаконне заволодіння автотранспортом звернулись одразу троє громадян. 40-річний власник «Ауді-100» розповів правоохоронцям, що на ніч залишив автомобіль біля двору сусідів, а вранці виявив його зникнення. З подібною заявою звернувся і 54-річний роменчанин. Він також залишив своє авто ВАЗ 21093 біля свого двору. Ще один – 64-річний житель столиці, гостюючи в Ромнах у близьких знайомих, залишав «ночувати» свій «БМВ 520» в дворі біля багатоповерхівки, який також викрали.

З метою викриття зловмисників працівники поліції розробили цілий комплекс розшукових заходів.

«Правоохоронці проаналізували отриману інформацію та припустили, що до вчинення даних злочинів можуть бути причетні одні й ті ж самі зловмисники, – коментує Юлія Загамула, начальник Роменського відділу поліції. – Всі автомобілі були викрадені за однією схемою: сигналізація в авто була відсутня, окрім одного, а сам транспорт залишався без нагляду на ніч на вулиці». 

У ході перевірки працівники кримінальної поліції вийшли на слід зловмисників. Ними виявились двоє 18-річних місцевих жителів та їх 17-річний приятель. У скоєному всі троє зізнались. Вони пояснили, що спочатку вирішили зайнятись ремонтом машин. Для цього винайняли гараж. А потім почали викрадати автівки. Після чого розкомплектовували транспортні засоби, а запчастини перепродавали. 

Окрім цього, під час розслідування правоохоронці встановили, що трійка підозрюваних в день викрадення останнього автомобіля причетні до крадіжки ще одного авто в м. Прилуки. 

За даним фактом слідчі поліції відкрили відносно всіх підозрюваних кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). У відношенні двох молодиків вже обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. За скоєне їм загрожує до восьми років ув’язнення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: