Епатажна сумська художниця готує акцію протесту

10.01.2018

Сумська художниця Ірина Гаршина, відома своїми епатажними картинами, заявила, що готова влаштувати акцію протесту через відмову провести її виставку у муніципальній галереї. Жінку обурює те, що на цьому майданчику є місце для митців із інших міст, а їй, сумчанці, не дають можливості презентувати свої роботи. Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці:

“Предупреждаю,ребята-на отказ провести мою выставку в галерее в моем родном городе Сумы я выхожу на акцию протеста!Я буду показывать свои работы просто под стенами галереи в которой так уютно себя чувствуют киевские и харьковские художники,а мне отказано!Я буду ходить с плакатом “Запрещенная Гаршина”-мафия в искусстве не пройдет!-это мой город!-и галерея прежде всего для сумчан!”

Про виставку Ірини Гаршиної у галереї “Філантроп” засновник “Агенції творчих подій” Ігор Касьяненко писав так:

“Живопис Ірини Гаршиної разюче відрізняється від того, що робить більшість класичних сумських художників. І хоча в даному випадку, часом зміст знаходиться на межі фолу і це мало б, по ідеї, викликати обурення, нам воно здалося огидним, а саме зворушливим. Таке ось дивне зміщення емоційного глядацького вектора, коли картина з «блакитного», треба розуміти, періоду, явно сервірується і подається як ляпас громадському смаку, а в результаті виглядає так мило і кумедно, що викликає добру посмішку і прихильність до того, хто цю квазіскандальну реальність склав і так старанно виписав.”

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: