20-річний сумчанин проведе 8 років у в’язниці за напад на інваліда

10.01.2018

Сумською місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення стовно раніше вже неодноразово судимого 20-річного сумчанина, який скоїв розбійний напад на людину з обмеженими можливостями. За рішенням суду першої інстанції молодика визнано винним за ч. 2 ст. 187 (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчинений за попередньою змовою групою осіб) КК України та, приєднавши не відбутий термін попереднього ув’язнення, призначено покарання до 8 років 6 місяців позбавлення волі.

Подія сталась у лютому 2016 року близько 5 години ранку в м. Суми. Поблизу одного з місцевих супермаркетів чоловік, який страждає психічним захворюванням, звернувся до випадкових перехожих з проханням довести його до дому, оскільки він загубився. Чоловік повідомив своїм, як він думав, рятівникам, де він проживає, і вони разом вирушили до вказаної адреси. Вже через декілька хвилин супроводжуючі поцікавились у нового знайомого, котра година. Він дістав з кишені мобільний телефон та відповів їм. Побачивши в руках ґаджет, у зловмисників виник умисел на його заволодіння. Вони завели потерпілого в безлюдне місце та накинулись на нього з кулаками. А після того, як він упав, ще нанесли близько 20 ударів ногами. Чоловік отримав ушкодження середньої тяжкості.

Як повідомила прокурор Сумської місцевої прокуратури Наталія Бауліна, на даний час один із нападників отримав справедливе покарання та перебуває в слідчому ізоляторі, особистість його спільника встановлюється.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: