Міносвіти відзначило преміями молодих вчених із Сум

10.01.2018

Чотирнадцятьом молодим науковцям Сумського державного університету оголошено подяки та премійовано відповідно до листа заступника Міністра освіти і науки України Максима Стріхи «за вагомий внесок у забезпечення якості експертного оцінювання проектів молодих вчених, високий організаційний, науковий та методичний рівень роботи експерта Конкурсу проектів наукових робіт та науково-технічних (експериментальних) розробок молодих вчених, який було проведено у 2017 році».

Два роки поспіль Міністерство освіти і науки України проводить Конкурс проектів наукових робіт та науково-технічних (експериментальних) розробок молодих вчених, які працюють і навчаються у закладах вищої освіти та наукових установах. У 2017 році на конкурс було подано 362 проекти з понад 100 закладів вищої освіти та наукових установ МОН України. Від Сумського державного університету їх було понадо 17, повідомляє сайт вишу.

За результатами конкурсного відбору проектів рішенням конкурсної комісії переможцями визначено 123 проекти, серед яких 16 проектів молодих вчених із Сумського державного університету, що вдвічі більше, ніж у 2016 році. Оцінювання проектів здійснювалось експертами із числа молодих вчених, які були відібрані за європейськими стандартами шляхом самоподання та селекції відповідно до їх наукового рівня і досягнень. Серед експертів, які здійснювали професійну та незалежну експертизу поданих до МОН України на конкурс проектів, були представники Сумського державного університету.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: